Beautiful Beautiful Copenhagen

copenhaga-01

Vacanta din Copenhaga a fost fix acum un an si sincer, credeam ca nu voi mai posta imagini de acolo… dar de vreo luna ma bantuie asa un chef de duca si de vizitat locuri noi, de luat la picior strazi nestiute, de mers cat e ziua de lunga.

copenhaga-02

Copenhaga a fost frumoasa! Se spune despre ea ca este capitala celei mai “fericite” tari din lume (conform World Happiness Report) si cu siguranta Raiul pe pamant in ceea ce priveste design-ul. Linii drepte, severe chiar, nordice, dar atat de pure si simple incat nu poti sa nu te indragostesti de arhitectura de acolo, de interioarele restaurantelor, muzeelor si chiar si camera de hotel impartasea acelasi spirit.

copenhaga-02-bis

Mi se parea ca sunt multi biciclisti in Olanda si Belgia… pai stati sa vedeti Copenhaga! Aici cel putin jumatate din populatie pedaleaza pana la locul de munca si numarul lor concureaza cu cel al masinilor inmatriculate (taxa de inmatriculare se pare ca este extrem de mare). Asa ca aveti grija daca vreti sa traversati strada pe acolo! Insa datorita acestor biciclisti Copenhaga a fost declarata in 2014 cea mai verde capitala din Europa si pana in 2025 si-a propus sa devina prima capitala lipsita de emanatii de dioxid de carbon.

copenhaga-03

Nu, nu am obtinut o rezervare la Noma, in schimb am mancat intr-un restaurant vegetarian extraordinar de bun dar in care nu am facut din pacate nicio poza… Aveti grija cu mancatul in oras caci se pare ca locuitorii nu ies sa ia cina foarte tarziu asa ca multe resturante nu tin deschis pana tarziu! Si nu uitati sa incercati un smørrebrød, echivalentul tartinei frantuzesti: ingrediente de sezon puse pe o felie de paine care intotdeauna este plina de cereale. De departe in Copenhaga am mancat cea mai buna paine: cu aceeasi crusta pe care o fac francezii dar plina de seminte si cereale in interior!

copenhaga-04

copenhaga-05copenhaga-06

copenhaga-07

copenhaga-08

copenhaga-09

copenhaga-10copenhaga-11

copenhaga-12

copenhaga-13copenhaga-14

copenhaga-15

copenhaga-16

copenhaga-17copenhaga-18

copenhaga-19

copenhaga-20

copenhaga-21copenhaga-22

copenhaga-23

copenhaga-24

copenhaga-25copenhaga-26

copenhaga-27

copenhaga-28

copenhaga-29

copenhaga-30copenhaga-31

copenhaga-32

copenhaga-33

copenhaga-34

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Se pot utiliza următoarele etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>