Granita cu vin rosé si alte fructe

granita-vin-rose

Stiu ca sunt out of season cu reteta mea de granita acum, in mijlocul iernii, insa de curand am luat cina la un restaurant foarte dragut, cu un meniu care mi-a placut tare mult si unde, intre felurile de mancare, am primit granita din fructul pasiunii pentru a putea simti mai bine aromele ce urmau. Astfel mi-am amintit ca am si eu o reteta de granita de asta vara, nepostata inca, si cine stie – poate ca i-ar sta bine pe o masa de sarbatoare intre doua feluri de mancare 🙂

Timp de preparare: 10min + 2h la frigider
Numar de portii: 4

  • 300gr pulpa de pepene rosu, curatata de samburi (sau orice alt fruct zemos, merge foarte bine si cu fructe de padure congelate)
  • 150ml vin rosé dulce
  • 100gr zahar brun
  • zeama si sucul de la o lamaie

  1. Mixati la blender pepenele cu vinul rose, cu zaharul, zeama si sucul de lamaie.
  2. Asezati totul intr-o tava adanca si introduceti-o la congelator pentru o ora.
  3. Dupa o ora, cand lichidul incepe sa se solidifice, scoateti tava si cu ajutorul unei furculite raschetati pojghita de gheata care s-a format deasupra si amestecati bine totul.
  4. Dati iar tava la frigider pentru inca o ora.

Tips: in functie de cat de mari doriti cristalele de gheata din granita, puteti insista sau nu cu furculita la prima amestecare. Serviti deasupra impreuna cu siropul preferat si cateva frunze de menta. Daca doriti, puteti inlocui alcoolul cu apa dar rezultatul final va fi diferit, alcoolul ingheata la temperatura mult mai mica decat o face apa.

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Se pot utiliza următoarele etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>