Sorbet de sampanie si zmeura

sorbet-sampanie-zmeura-v01

Stiu, stiu, stiu! A cam trecut vara si iarasi sunt out-of-topic cu reteta mea, dar nu stiu de ce mie una, inghetata mi se pare potrivita in orice moment al anului! Sa mananci, in plina iarna urmarind un film in casa, la caldura, o cupa mare cu inghetata! Ce poate fi mai bun?

sorbet-sampanie-zmeura-v02sorbet-sampanie-zmeura-v03

Si parca vreau sa ma mai agat putin de ideea de vara. A trecut asa de repede pentru mine! Cand toata lumea iesea la picnic si se bucura de mare, eu caram si impachetam cutii pentru mutat in casa noua! Asa ca acum imi iau revansa pentru toate bunatatile pe care le-as fi putut pregati de-a lungul verii!

Ingrediente sorbet sampanie:

  • 500ml sampanie
  • 200ml apa
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 250gr zahar
  • 2 albusuri
  1. Se amesteca intr-un vas apa si zaharul, se pun pe foc si se fierb pana se topeste zaharul.
  2. Se lasa siropul la racit, apoi se adauga sucul de lamaie si sampania.
  3. Se bat albusurile spuma, apoi se incorporeaza in amestecul cu sampanie.
  4. Se pregateste masina de inghetata, se toarna amestecul in masina si se lasa sa functioneze conform instructiunilor fabricantului masinii.
  5. Se pune amestecul intr-o caserola si se da la congelator, amestecandu-se din ora in ora pentru a nu se forma cristale de gheata. Aceasta etapa nu este necesara daca folositi o masina de inghetata, dar pentru ca aici este vorba de un sorbet care oricum este in pericol de a forma cristale de gheata, eu am preferat sa il tot amestec.

sorbet-sampanie-zmeura-h01

sorbet-sampanie-zmeura-h02

sorbet-sampanie-zmeura-h03

Ingrediente sos zmeura:

  • 400gr zmeura (poate fi si congelata)
  • 100ml apa
  • 50gr zahar
  • 1 lamaie
  • cateva (5-8) frunze de busuioc
  1. Se spala lamaia, se rade coaja si se stoarce sucul.
  2. Se taie fin busuiocul.
  3. Intr-un vas se amesteca zaharul, apa, sucul si coaja de lamaie. Se aduce totul la fierbere pana se topeste zaharul. Se stinge focul si se adauga busuiocul, se acopera vasul si se lasa 10 minute la infuzat. Se strecoara lichidul.
  4. Intr-un blender se pune zmeura, se adauga lichidul si se pulseaza de cateva ori pana ce amestecul devine cremos.
  5. Se scoate sorbetul de sampanie de la congelator (se lasa putin la temperatura camerei) se amesteca bine cu furculita in el, apoi se toarna in fir subtire lichidul cu zmeura si busuioc. Cu ajutorul furculitei se fac miscari de zig-zag ca la chec pentru a obtine acel aspect marmorat. La mine nu a prea iesit ca la carte pentru ca era prima data cand experimentam aceasta tehnica cu o inghetata, dar promit sa ma perfectionez pe viitor!

Restul de zmeura ramasa se pune in masina de inghetata pana se intareste, apoi se da la congelator si se transforma intr-un sorbet de zmeura delicios!

sorbet-sampanie-zmeura-v04sorbet-sampanie-zmeura-v05

1 Comentariu Sorbet de sampanie si zmeura

  1. Pingback: Sorbet de zmeură și litchi (în prosecco) - KissTheCook

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Se pot utiliza următoarele etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>