Cupcakes cu Haribo

cupcakes-haribo-v01cupcakes-haribo-v02

Se apropie de final o perioada foarte, foarte aglomerata pentru mine: multe calatorii, multi oameni noi, examene, imagini imprimate, apoi incadrate si expuse. Multa munca dar si multa apreciere si satisfactie. Simt cumva ca dupa doi ani de lucru intens, lucrurile incep incet-incet sa se aseze si sa capete o forma. Nu sunt nici pe departe acolo unde as vrea sa fiu, dar drumul sta deschis in fata mea. Cateodata tot ceea ce imi doresc este doar sa capturez ceva: lumina, zambetele, imbratisoarile, o frunza, un cupcake, ceva numai pentru mine… care sa imi aminteasca… fara atitudini “de pozat” in fata aparatului. Si asta imi aduce cea mai mare satisfactie.

Deja incep sa ma gandesc la anul care vine si sa imi ordonez in minte ideile pentru noile proiecte, vor fi multe dar mai ales va fi lucrarea de diploma care sper sa fie ceva frumos!

Pentru numarul de iunie din Good Food am pregatit un desert care ii avea ca tinta pe cei mici dar care mie, “om mare”, mi-a placut in mod deosebit. M-am tot gandit ce imi placea in copilarie si mi-am adus aminte de jelurile cu, capsuni. Nu mai stiu ce mancam atunci dar stiu ca imi placea senzatia de guma elastica si aroma. Asa ca am ales sa pun peste cupcakes o crema cu jeleuri topite. Nu, nu va speriati, crema nu este gumoasa, din contra este una dintre cele mai fine creme pe care le-am incercat.

cupcakes-haribo-v03cupcakes-haribo-v04

Pot afirma cu inima deschisa ca sunt cele mai bune cupcakes pe care le-am testat pana acum: atat prajiturica cat si crema extrem de fina si de gustoasa. Cand am inceput sa scriu acest post si am revazut fotografiile, am mai facut o portie, iar acum am in fata un cupcake, o cana de ceai si o vacanta de vara pentru care nu am inca planuri.

Ingrediente cupcakes

Timp de preparare: 45-55min

Numar de portii: 16 cupcakes

  • 200gr faina
  • 200gr zahar
  • 160gr smantana
  • 170gr unt taiat cubulete
  • 2 oua la temperatura camerei
  • 1 lingurita extract de vanilie (sau semintele unei pastai)
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un varf de sare

Instructiuni

  1. Se incalzeste cuptorul la 175°C.
  2. Se bat cu o furculita ouale, 3 linguri smantana si vanilia.
  3. Se amesteca faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. Se adauga cubuletele de unt si restul de smantana si se mixeaza pana ce toate ingredientele se combina. Se adauga amestecul de oua in doua reprize mixand bine dupa fiecare adaugare.
  4. Se pune amestecul in formele pentru cupcake (din hartie sau silicon). Formele se umplu 3/4.
  5. Se coc 20-25 minute, pana cand o scobitoare introdusa intr-o prajitura iese curata.

Ingrediente frosting

  • 90gr jeleuri de capsuni (Haribo Tagada)
  • 85gr miere
  • 250gr unt
  • 100gr zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 1 lingura lapte
  • 1 lingurita extract de vanilie

Instructiuni

  1. Se mixeaza bine galbenusurile pana cresc in volum si se deschid la culoare.
  2. Se topesc jeleurile de capsuni cu lingura de lapte la microunde sau pe bain-marie.
  3. Se pune pe foc mic zaharul, mierea, si sucul de lamaie. Se amesteca pana se combina ingredientele. Apoi se lasa sa fiarba pana ce zaharul se dizolva, iar siropul incepe sa faca mici bule. Atentie: nu trebuie sa devine un caramel maro ci sa ramana auriu!
  4. Se toarna siropul de zahar peste galbenusuri in fir subtire mixand incontinuu la o viteza mica a mixerului. Se adauga jeleurile topite si extractul de vanilie. Dupa ce se incorporeaza tot siropul de zahar si jeleurile, se creste la maxim viteza mixerului si se mai bate 5 minute pentru a raci amestecul.
  5. Se lasa sa se raceasca complet. Cand exteriorul vasului nu mai este caldut se adauga treptat untul taiat cuburi mixand la o viteza medie. Crema se va intari dupa ce se adauga tot untul si dupa ce sta 2-3 ore la frigider.
  6. Cu un pos sau cu o lingura se aseaza crema peste fiecare cupcakes.

cupcakes-haribo-v05cupcakes-haribo-v06

2 Comentarii Cupcakes cu Haribo

  1. Aurora

    Felicitari pentru tot ce faci!

    Vizitez de ceva timp postarile tale.

    Prin tot ce faci, emani bucurie, bun gust si generozitate, pentru ca imapati cu ceilalti timpul si ideile tale si nu in ultimul rand profesionalism!

    Multumesc!

    Răspuns
    1. mirela

      Multumesc Aurora, ma bucur mult ca imi vizitezi blogul si ca iti place ceea ce vezi! Incerc sa impart cu cei care trec pe aici o “farama” din clipele mele 🙂

      Răspuns

Comentează

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Se pot utiliza următoarele etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>